Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Moldvai Tamás - fafaragó

2013.05.06

5300 Karcag 

     1950. október 14-én születtem az erdélyi Torda városában egy négy gyermekes család  második gyermekeként. Iskoláimat szülővárosomban végeztem, majd tanulmányaimat a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemen folytattam, matematikatanári diplomát szerezve.
1978-ban családot alapítottam. A házasságomból két fiam született.  1990-ben települtünk Magyarországra családostól. Azóta is folyamatosan képezem magam; előbb elvégeztem a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolát, majd a debreceni Kossuth Lajos Egyetemen informatikatanári diplomát szereztem. Jelenleg az Arany János Általános Iskolában tanítok.

      Bár tanult szakmáim között a vasesztergályosság szerepel, de a fa mindig is vonzott, lenyűgözött természetes szépségével , alkalmazásának és alakíthatóságának sokrétűségével. Korábban is sokat barkácsoltam, de igazán közelebbi kapcsolatba a fafaragással a székelységben kerültem, hiszen a környezetemben nagyon sok fával foglalkozó ügyes kezű ember élt. Tőlük tanultam és lestem el a fafaragás fortélyait, de tudatosan is keresem és gyűjtöm az eredeti motívumok gazdag és kimeríthetetlen világát. A mindennapos használati tárgyaktól kezdve a lakás díszéül szolgáló dekorációs elemekig bármit szoktam faragni. Rohanó világunkban számomra kikapcsolódást, változatosságot hoz ez az igen kellemes szabadidős tevékenység; jó érzéssel és elégedettséggel tölt el egy-egy elkészült darab látványa.

Munkáim:

2004 óta tagja vagyok a Nagykunsági Népművészek Egyesületének.

Kitüntetések, címek
Díjak
Kiállítások: Karcag - Kézművesek Háza
 

A mappában található képek előnézete Moldvai Tamás